Полезно

 Професор Иванов, какво ви провокира да започнете клинично наблюдение на бременни жени приемащи ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк?

Белтъците са основни градивни елементи на живите клетки, които изпълняват многобройни и разнообразни биологични функции. Съществуват състояния, прехождащи бременността, както и усложнения по време на бременността, които водят до ниски стойности на белтък в кръвта. Това често води до изоставане в теглото на плода, както и в ниско тегло при раждането.

Храната, която консумираме в днешно време е с ниска хранителна стойност, поради което дори при здрави жени с неусложнени бременности може да се наблюдават ниски стойности на белтък в кръвта и забавен темп на растеж на плода.

Ето защо е необходим продукт с високо качество, разработен специфично за бременни, който да може да компенсира тази загуба на белтък. Често лекарите назначават протеини, предназначени за спортисти, които не водят до подобрение, тъй като те са с ниско качество, съдържат добавки като въглехидрати и други химични вещества, които са противопоказани по време на бременност.

 От проведеното клинично наблюдение как се промени състоянието на бъдещите майки? Съответно как се отразява ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк на техните бебета?

В продължение на 9 месеца ежедневно давахме 25 - 50 грама ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк на 30 бременни жени в различен гестационен срок на бременността, с различен физиологичен и социален статус. Предстои да публикуваме резултатите от наблюдението в списание "Акушерство и гинекология". ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк се прие много добре от нашите пациентки. Забелязахме подобрение в техните лабораторни показатели, както и в теглото на бебетата при раждане. Протеинът се усвоява добре от техния организъм, а и се понася добре от самите жени. От съществено значение е, че този продукт е произведен по съвременна технология, която го прави с най-висока степен на усвояемост. Благодарение на приемът на белтък под формата на напитка успяваме да избегнем венозното му приложение, а и пациентката активно участва в лечебния процес.

 Приемът на ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк намалява ли риска от усложнения при родилката?

Употребата на допълнително белтъчини чрез ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк, в комбинация с пълноценно хранене, има благоприятен ефект върху теглото на плодовете при раждането и намалява риска от раждане на плод с ниско за срока на бременността тегло. Нормално, в третия триместър на бременността нуждите от белтъчини се увеличават, особено при съпътстващи състояния или заболявания. Чрез прием на висококачествен протеин се повишава количеството белтък, което достига до плодовете чрез кръвта на майката и се раждат повече здрави и доносени бебета.

 Води ли до по-добра адаптация на новороденото бебе към околната среда?

Определено има положителен ефект върху теглото и състоянието на новородените. Наблюдава се по-високо тегло и ръст, в сравнение с измерените на ултразвук по-рано през бременността, както и добро общо физиологично състояние на плодовете.

 Срещали ли сте до този момент подобен продукт във вашата работа?

До момента не сме имали подобен продукт, който да можем да предлагаме на бременните и опциите ни бяха ограничени. Можехме да препоръчваме диета, богата на белтъчини, която определено не се понасяше добре от майките като вкусови качества, беше трудна за спазване и нямаше добър ефект. Протеините на пазара бяха насочени към спортисти, с много допълнителни захари и добавки, определено неподходящи за бременни.

ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк има преимуществото да е чист и натурален продукт, съставките му са с естествен произход и са висококачествени. Той съдържа всички незаменими аминокиселини, без ГМО, без соя, без глутен, без добавки и без добавена захар. Можем спокойно да го прилагаме при всякакви състояния, тъй като е продукт явяващ се един вид концентрирана, висококачествена храна, във вид на вкусна, лесна за употреба напитка.

 Какви са вашите препоръки към колеги и бъдещи майки?

Съветът ми към колегите е, когато имат пациентки с повишени нужди от протеин, да се доверят на ПРЕГНАКО ПРОТЕИН Дринк. Това е един изпитан, качествен и много добре усвояващ се белтъчен продукт.

Бъдещи майки, които смятат, че храненето им е непълноценно или може би имат затруднено усвояване на хранителни вещества, могат да го консумират като допълнително средство за една спокойна бременност.

проф. д-р Стоимен Иванов, д.м.н.
Клиника "Рискова бременност"
Университетска болница "Майчин дом"
гр.София

 

Ралица Чoбанова, 36 г.

PREGNACO PROTEIN Drink ми помогна!

За него научих в петия месец от бременността, след като ми се наложи да търся спешно решение за катастрофална загуба на белтък, която доведе до спад на всички останали показатели, неправилно развитие на бебето и до непрекъснати проблеми при мен.Три седмици след като започнах да пия PREGNACO PROTEIN Drink стойностите на общия белтък се повишиха до горната граница на референтните стойности, показателите на бебето започнаха бързо да се подобряват, започнах да се чувствам добре. Накратко - бременността потръгна нормално. Бебето се роди доносено, здраво и хубаво.

Елена Христова, 32 г.

PREGNACO PROTEIN Drink e невероятен!

Преди да го открия опитвах и други протеини, но те или не даваха резултат, или пък имаха отрицателен такъв, например обостряне на гаденето. PREGNACO PROTEIN Drink са с много приятен вкус на шоколад или на кафе, не предизвикваха гадене, нито някакъв друг дискомфорт. Помогна ми да поддържам оптималното тегло на бебето по време на бременността. Без преувеличение е сред най-добрите продукти за бременни, а и за кърмачки.